Tandeta cmentarna

Tutaj możęsz podzieli się swoimi osi±gnięciami, pomóc innym...

Tandeta cmentarna

Postprzez Goldlight w 30 Paź 2009 15:22

Przesylam Wam link do "ciekawych" kompozycji na Wszystkich Swietych:

http://wiadomosci.wp.pl/gid,11640065,ti ... leria.html
Goldlight

Dołączenie: 28 Paź 2009 10:33

Re: Tandeta cmentarna

Postprzez maro.klimaty w 05 Lut 2010 13:40

hej
przeglądając forum trafiłam właśnie na tego posta :shock:
muszę coś napisać bo aż mnie skręca :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
oglądałam ten link... no cccccóż ile ludzi tyle gustów a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje!!!!!
miałam w ostatnie Święto 1 listopada doświadczenie typu :bangin: otóż: pierwszy raz postanowiłam (o Boże co mnie podkusiło)
wykupić sobie stoisko pod cmentarzem w tym dniu.co prawda uprzedzały mnie dziewczyny z branży że mój towar nie na taaki rynek
:paluszkiem: ale oczywiście pełna optymizmu :rockon: :rockon: :rockon: "stanęłam na warcie"
to było doświadczenie...no w każdym razie chyba potrzebne.
wysłuchałam wielu porad pań i panów którzy handlują tam na codzień-wielu też konstruktywnych...
ale jedna rada mnie dobiła , wykończyła :takaemotka: :takaemotka: :takaemotka: cytuję dużo sizalu niech pani dołoży w jaskrawych kolorach bo nic pani nie "zejdzie" :thumbdown: .koniec cytatu .
żałuję tylko że nie zrobiłam zdjęć towaru jaki miała ta pani... i on się sprzedawał!!! :protest: :protest:
od tego czasu dwa razy bardziej- NIE DYSKUTUJĘ O GUSTACH! :drink:
pozdrawiam małgorzata
znajdź kwiaciarnię z fantazją i zawsze tam kupuj.H Jackson Brown,Jr.
Awatar użytkownika
maro.klimaty

Dołączenie: 30 Cze 2008 20:29
Miejscowość: łódzkie

Postprzez jolka w 05 Lut 2010 20:22

aaaaa!!! no nie!!!
ale wiecie co!! u mnie też tak samo jest!! aaa!!! masakra!!
pozdrawiam,
Jola
Awatar użytkownika
jolka

Dołączenie: 22 Mar 2006 11:45
Miejscowość: mazowieckie

Postprzez G.o.s.i.a w 05 Lut 2010 20:26

Właśnie takie perełeczki się sprzedają :( :D i ludzie płacą słone pieniądze za to uchhhhhhh przeraża dosłownie
Awatar użytkownika
G.o.s.i.a

Dołączenie: 22 Cze 2009 08:52

Postprzez jolka w 05 Lut 2010 20:27

no właśnie...
pozdrawiam,
Jola
Awatar użytkownika
jolka

Postprzez Iguana w 05 Lut 2010 23:02

A ja w tym roku sie że tak powiem nie wyrobiłam i skończyło się na zwiadach i wniosku na rok przyszły" otworzyć miejsce z takimi gustownymi rzeczami bo takich to tam nie ma" wygląda na to ze zwariowałam :shock: i jak chce sprzedac to powinnam robić coś w tym stylu... to przecież niemożliwe żeby wszyscy badziew kupowali.

Co do miejsc pod cmentarzami to jestem ciekawa tych procedur przyznania. W Wrocławiu widziałam ogłoszenie na giełdzie o zgłoszeniach chętnych i losowaniu miejsc ale jakie to koszty to nie mam pojęcia. Jak jest u was?
Umiejętność życia w 90% polega na zdolności życia w zgodzie z ludźmi, których nie możemy znieść.

? Samuel Goldwyn
Awatar użytkownika
Iguana

Dołączenie: 01 Gru 2008 21:12

Postprzez jolka w 06 Lut 2010 09:50

o jacie!! losowanie?
ja to zajeżdżam pod cmentarz rozpakowuję towar i tyle..
ale ja mieszkam na wsi :) tu jest inaczej :D
pozdrawiam,
Jola
Awatar użytkownika
jolka

Postprzez magdalena w 06 Lut 2010 17:15

U nas już w lipcu nie ma miejsc handlowych na placu targowym i ulicach przylegających do cmentarza.Moja kwiaciarnia jest usytuowana 100 m od cmentarza,mam przed lokalem zadaszoną "werandę" i właściwie wtapiam się w ciąg handlujących zniczami i badziewiami.Większość kupuje bajecznie kolorowe bzdety,ale część klientów kupuje fajne rzeczy ,nie patrząc nawet przesadnie na cenę.Ale w 80% to stali klienci,uzbierani przez lata,niektórzy zapisują się już na następny rok przy odbiorze wiązanki 1 listopada... :cwaniak: .Komentarze przyjezdnych klientów też są jednoznaczne- nareszcie coś fajnego,a nie ten badziew.Przez jakiś czas "tworzyłam" na dwa fronty-po lewej gustownie i ewentualnie drożej-po prawe badziewie za grosze( coś musi robić utarg-nie?)Ale i tak okazało się,że przebiły mnie sklepy pt "wszystko po 4 zł" :devilshow: ,więc zrezygnowałam i muszę powiedzieć,że z powodzeniem.Poprawiło mi się od tego czasu,a i satysfakcja z pracy duża,bo się człowiek nie wstydzi... :upup:
magdalena

Dołączenie: 09 Gru 2008 16:35

Postprzez maro.klimaty w 09 Lut 2010 12:05

witajcie!
jeśli chodzi o miejsca targowe to u nas się je normalnie wynajmuje na metry kw.
najlepiej już w sierpniu bo później jest problem.
A ja i tak STANĘ NA WARCIE na następne Święto 1 listopada :teeth: :teeth: :teeth:
będę WALCZYĆ Z TANDETĄ do śmierci mojej lub jej :takaemotka: :takaemotka: :drink:
pozdrawiam małgorzata
Awatar użytkownika
maro.klimaty

Postprzez Iguana w 09 Lut 2010 12:55

Powiedzcie jeszcze kto takimi miejscami zarządza? Zarząd cmentarzy czy urząd miasta?
Umiejętność życia w 90% polega na zdolności życia w zgodzie z ludźmi, których nie możemy znieść.

? Samuel Goldwyn
Awatar użytkownika
Iguana

Dołączenie: 01 Gru 2008 21:12

Postprzez dudak w 09 Lut 2010 13:19

Iguana napisał(a):Powiedzcie jeszcze kto takimi miejscami zarządza? Zarząd cmentarzy czy urząd miasta?

U nas urząd miasta i pewnie w większości miast.
Awatar użytkownika
dudak

Dołączenie: 09 Sty 2010 16:33
Miejscowość: grodzisk mazowiecki

Postprzez maro.klimaty w 09 Lut 2010 18:47

wszystko zależy od tego kto jest właścicielem terenu. u nas akurat jest to klub sportowy który ma na przeciw cmentarza halę sportową :kotek1:
pozdrawiam małgorzata
Awatar użytkownika
maro.klimaty

Powróć do Kompozycje z suszonych kwiatów

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Układanie kwiatów